Alameda

Portland, OR

 

This craftsman bungalow in Northeast Portland was needing a refresh to maximize space for a young family. We leveled the front yard to create added lawn and garden space, installing two pioneer stone retaining walls at the front of the property. 

The front deck stairs were rebuilt to match the character of the home and add warmth to the entryway, with integrated landscape lighting in the new the acid etch concrete stairway. A steel-edged gravel path with landscape lighting leads to the backyard, newly enclosed by a custom cedar fence. The original driveway was replaced with new driving ribbons, separated by planted median strip.

Plantings are lush Northwest with tropical accents, selected to thrive in the deeply-shaded property. Notable specimens include: hardy Schefflera, Purple Palace Heuchera, multiple fern and Hosta species, ornamental grasses and Sedum.



Process